loading...
موسسه نوفن حامی البرز
nofan بازدید : 113 شنبه 04 اسفند 1397 نظرات (0)

ماموت نامی آشنا در صنعت بین الملل به عنوان یکی از بزرگ ترین مجتمع‌های صنعتی کشور در سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار آغاز نموده و در حال حاضر پس از گذشت بیش از دو دهه با احداث چندین کارخانه در وسعتی بیش از دو میلیون متر مربع مشغول می باشد. شرکت ماموت با توجه خاص مدیریت ارشد سازمان به شعار “ماموت، انتظار بهترین ها” توانسته است گام‌های بزرگ و موثری را در جهت پیشبرد صنعت کشور در سطح بین المللی بردارد.

 

مجتمع صنعتی ماموت تصمیم گرفته است ارتباط خود را با نوآوران و ایده پردازان در قالب فرآیندی دائمی برقرار کرده و اقدام به جذب خلاقیت های جدید در حوزه های مربوطه و تجاری سازی آنها نماید. در این خصوص موسسه نوفن حامی البرز کارگزار رسمی این مجتمع است و ایده پردازان می توانند طرح های نوآرانه خود را در سایت این موسسه درج کرده تا در قالب رویداد استارتاپی ماموت جهت تجاری سازی به این مجتمع صنعتی ارائه گردد.

nofan بازدید : 35 پنجشنبه 21 دی 1402 نظرات (0)

پایگاه جستجو مالکیت فکری دارکوب با هدف تجمیع و مانیتور دارایی های فکری ثبت شده در ایران در حوزه مالکیت صنعتی امکان جستجو در این دارایی ها را سریعتر و دقیق تر کرده است. دارکوب تلاش می کند امکانات جانبی متنوعی را برای انواع مخاطبان این حوزه فراهم آورد تا حداکثر استفاده ممکن از این اطلاعات حاصل شود.
دارکوب با جمع آوری، طبقه بندی، تحلیل و ارائه متنوع اطلاعات، نیاز شما پژوهشگران، فناوران و صاحبان کسب و کار را در خصوص دسترسی به اطلاعات افشا شده در حوزه اختراعات و علائم تجاری ثبت شده در ایران برآورده می کند. ایجاد امکان جستجوی پیشرفته در اختراعات و علائم تجاری، امکان تماس با مخترعان، درج اطلاعات تکمیلی تجاری سازی اختراع, دریافت اعلان جهت اطلاع از اختراعات جدید در حوزه ای مشخص و دریافت اعلان برای علائم تجاری در حال ثبت بخشی از امکانات پایگاه دارکوب می باشد.

اشتراک پایگاه دارکوب را از سایت تخفیفان نیز میتوانید تهیه کنید.​

nofan بازدید : 36 شنبه 09 دی 1402 نظرات (0)

 

فناوری برای زنان، زنان برای فناوری

کانون مدیریت دارایی فکری

پژوهشگر گرامی،
آنچه جامعه را جای بهتری برای زیست تبدیل می‌کند، مشمولیت همگان است. تنوع، کلید واژه‌ای ارزشمند برای ایجاد مطلوبیت.از آنجائیکه که انسان، آئینه تمام نمای خداوندیست، خالق بودن یکی از صفات خداوندیست که در وجود انسان‌ها قرار گرفته. فکر کردن، ایده پردازی، یافتن، ساختن و ارائه به جامعه.
در آستانه روز میلاد دخت نبی اکرم، حضرت فاطمه زهرا (س)، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، خیر و برکت خیر کثیر نبی را چراغ راهی قرار داده تا فناوری‌های مرتبط با حیطه زنان را شناسایی و برای توسعه آنها از ابزارهای حمایتی و توانمندسازی خود بهره‌گیرد. چراکه معتقدیم جامعه‌ای که مادران و زنانی توانا دارد، فرزندان و مردان قوی‌تری نیز دارد.
چنانچه شما (آقایان / بانوان) فناوری را با گروه مخاطب زنان یا عمده کاربر زنان و مادران توسعه داده‌اید، اعم از اختراع، طرح صنعتی، فناوری و .... شما مخاطب فراخوان ذیل هستید. مزید امتنان است ما را در دسترسی به این فناوری‌ها همراهی کنید تا با فکر قدرتمند و دست پرتوان شما، در آرامش و آسایش و توسعه جامعه قدمی برداریم.

رویداد فناوری برای زنان، زنان برای فناوری، کانون مدیریت دارایی فکری

جهت ثبت نام در این رویداد، ابتدا در پایگاه دارکوب ثبت نام فرمایید. سپس در رویداد فناوری برای زنان، زنان برای فناوری ثبت نام فرمایید. اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه برگزاری و حمایت ها متعاقبا از طریق همین صفحه اعلام و به اطلاعات تماس ثبت نام کنندگان نیز ارسال خواهد شد.

لینک خبر در سایت کانون مدیریت دارایی فکری

لینک خبر در سایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

nofan بازدید : 45 سه شنبه 23 آبان 1402 نظرات (0)

  

یکی از برنامه‌های مهم پیشنهادی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فن‌آوری به مجلس شورای اسلامی ایجاد سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) به عنوان پلتفرمی در جهت تکمیل نظام ایده‌ها، نیازها و با هدف تسهیل فرآیند تجاری‌سازی محصولات، ایده‌ها و توانمندی‌های فناورانه افراد و شرکت‌ها در کشور و همچنین کمک به معرفی و بازاریابی محصولات فناور و همچنین ایجاد سکوی ملی رصد و پایش فعالیت‌های فناوری و نوآوری کشور است.

این سامانه در هشتصد و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورخ 7/10/1400 تصویب و در تاریخ 15/12/1400 با شماره 19296/1400/دش توسط ریاست محترم جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور تحقق کامل زنجیره پژوهش، فناوری و نوآوری ابلاغ و در تاریخ 24/3/1402 با هدایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، توسط سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران و هاب بین‌المللی فناوری و نوآوری ایران، طراحی و اجرا گردیده است.

 

اشتراک طلایی 1 ماهه جستجوگر اختراع و علامت تجاری دارکوب

اشتراک طلایی 3 ماهه جستجوگر اختراع و علامت تجاری دارکوب

اشتراک طلایی 6 ماهه جستجوگر اختراع و علامت تجاری دارکوب

 

پایگاه جستجو دارایی فکری دارکوب کلیه اختراعات و علائم تجاری ثبت شده در ایران را بازنشر کرده و امکانات جانبی فراوانی را به کاربران ارائه میدهد. امکانات این پایگاه به شرح ذیل می باشد:

اختراعات:
جستجوی پیشرفته اختراعات (جستجو در عنوان و خلاصه به صورت همزمان، )
افزونه جستجوی اختراع برای مرورگرها
احراز هویت توسط سامانه امتا
امکان ارسال پیام به مالک/مخترع (ایجاد بستر همکاری های پژوهشی و تجاری سازی)
درج اطلاعات تکمیلی اختراع (متن، تصویر و اطلاعات پیشرفت تجاری سازی)
دریافت اعلان برای اختراعات جدید در یک حوزه مشخص
ذخیره اختراعات در بخش برگزیده ها (با امکان طبقه بندی و درج یادداشت)
انتشار اطلاعات آماری و گراف ها

علائم تجاری:
جستجو علائم تجاری، معادل فارسی و انگلیسی عبارت مورد نظر به صورت همزمان
امکان انتخاب میزان تشابه نتایج، نسبت به عنوان جستجو شده در 4 سطح متفاوت
جستجو در طبقه های کالا و خدمات و ذخیره نتایج
ذخیره نتایج جستجو علامت تجاری
دریافت اعلان برای آگهی تقاضاهای علامت تجاری

با خرید اشتراک می توانید از امکانات کامل این پایگاه استفاده کنید.

nofan بازدید : 73 دوشنبه 03 مهر 1402 نظرات (0)

جلوگیری از ثبت برند یا علامت تجاری مشابه توسط دیگران

همانطور که قبلا نیز اشاره شد، بر طبق ماده ۳۶ قانون ثبت اختراعات‌، طرحهای صنعتی‌ و علائم تجاری مصوب سال 1368، اداره ثبت علائم تجاری، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و مقررات مندرج در این قانون بررسی و در صورتی که علامت را قابل ثبت بداند، آگهی با عنوان "آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری" منتشر می کند. از تاریخ انتشار این آگهی در سایت روزنامه رسمی، ذی‌نفعان تا 30 روز می‌توانند جهت اعتراض به ثبت علامت مربوطه اقدام نمایند. یک راه جهت اطلاع از این که آیا شخص دیگری در حال ثبت برندی است که شما در حال استفاده از آن هستید، بررسی مداوم آگهی های مربوطه منتشر شده در روزنامه رسمی است. اما از آنجا که این کار مستلزم صرف زمان بسیار است و همچنین امکان خطای انسانی نیز وجود دارد، پایگاه جستجو و تحلیل دارایی فکری دارکوب امکان جستجو در این نوع آگهی ها را به صورت خودکار فراهم کرده است.در فیلم زیر چگونگی ثبت اعلان به منظور مطلع شدن از آگهی های علامت تجاری در حال ثبت برای یک عنوان مشخص نمایش داده شده است.

همانطور که در مطالب پیشین این صفحه گفته شد، جستجو عبارت مورد نظر برای ثبت، باید در موضوع فعالیت مربوطه انجام شود. اما چنانچه نتایج جستجو را به کالا/خدمت خاصی محدود کنیم، امکان دارد نتایج مرتبط دیگر نمایش داده نشود. به همین منظور جستجوگر دارکوب این امکان را فراهم کرده است که در صورت انتخاب کالا/خدمت خاص (و یا حتی شماره طبقه خاص) نتایج مربوطه، در دیگر طبقات نیز به کاربر نمایش داده شود. در این حالت، ابتدا نتایجی که دارای کالا/خدمت انتخاب شده هستند نمایش داده شده و سپس دیگر نتایج دیده خواهد شد.

بر طبق ماده ۳۶ قانون ثبت اختراعات‌، طرحهای صنعتی‌ و علائم تجاری مصوب سال 1368، اداره ثبت علائم تجاری، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و مقررات مندرج در این قانون بررسی و در صورتی که علامت را قابل ثبت بداند، اجازه انتشار آگهی مربوط به آن را صادر می‌کند. این آگهی با عنوان آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری در روزنامه رسمی کشور منتشر می شود. هر چند که این علائم هنوز ثبت نهایی نشده اند، اما در صورت تشابه با علامت متقاضی دیگر، باعث رد شدن اظهارنامه وی می گردد. به همین دلیل جستجوگر پیشرفته علائم تجاری دارکوب، آگهی های تقاضای ثبت را نیز جستجو می کند و در صورت وجود تشابه، نتایج آن را به کاربر نمایش می دهد.

طبق بند "ه" ماده 32 قانون ثبت اختراعات‌، طرحهای صنعتی‌ و علائم تجاری مصوب سال 1368، چنانچه نام تجاری تقاضا شده، عین یا به طرز گمراه کننده‌ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه دیگری در ایران معروف است‌.، قابل ثبت نمی باشد. هر چند که این بند به علائم معروف ثبت نشده دلالت دارد، اما در ابتدای جمله نیز اشاره می کند که چنانچه علامت مورد تقاضا به طرز گمراه کننده‌ای شبیه باشد، باز هم قابل ثبت نیست. چنانچه عبارتی مانند "نوژن" تقاضا داده شود اما عبارت "نوفن" در همان موضوع فعالیت قبلا ثبت شده باشد، تقاضای "نوژن" رد خواهد شد چرا که این دو عبارت هم از نظر نوشتاری و هم از نظر آوای شنیداری خیلی به یکدیگر شبیه هستند.

به همین منظور جستجوگر علائم تجاری دارکوب امکان جستجو در علائم ثبت شده پیشین را با چهار حالت تشابه مختلف ایجاد کرده است. برای مثال چنانچه عبارت " نوفن " - "NOFAN" را با میزان تشابه های مختلف جستجو کنید، به این نتایج خواهید رسید:

عین عبارت: دقیقا نتایجی یافت می شود که عینا مانند عبارت مورد نظر می باشد مانند : نوفن
خیلی مشابه: نتایجی مانند مینوفن نیز در این نوع از مشابهت یافت خواهد شد اما همچنان تعداد بسیاری از نتایج مرتبط نمایش داده نمی شود
کمی مشابه: نتایجی مانند نوافن و نوژن در این نوع از تشابه یافت می شود، این نتایج نیز می توانند درخواست ثبت شما را مردود کنند. احتمالا تعدادی هم نتایج نامرتبط خواهید دید که می توان از آنها صرف نظر کرد
کمترین تشابه: در این نوع تشابه، علاوه بر نتایج پیشین، تعداد بسیاری نتایج غیر مرتبط نیز یافت خواهد شد. نتایجی مانند NOFET فقط در این سطح یافت می شود. برای عبارت های سه حرفی، این میزان تشابه بهترین گزینه است
توجه: بررسی نتایج جستجو در سایت دارکوب نمی تواند 100 % ملاک پیش بینی قبولی یا رد تقاضا ثبت علامت در اداره مربوطه باشد، چرا که به دلایل مختلف درخواست می تواند رد یا قبول شود. اما چنانچه در نتایج جستجو، عین عبارت یا خیلی شبیه عبارت مورد نظر در طبقه و کالای مربوطه ثبت شده بود، می توانید 100 % مطمئن باشید که درخواست شما رد خواهد شد.

nofan بازدید : 51 سه شنبه 24 مرداد 1402 نظرات (0)

 

اتاق بازرگانی تهران و موسسه نوفن با هدف کاهش زمان ثبت برند و جلوگیری از ثبت اظهارنامه‌های تکراری، طی یک تفاهم‌نامه استفاده از سامانه جست‌وجوی پیشرفته در علائم تجاری را مورد بهره‌برداری قرار دادند.

پیرو مصوبه چهل و چهارمین نشست هیات مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی، در خصوص تسهیل جست‌وجو در علائم تجاری به منظور جلوگیری از ثبت اظهارنامه‌های تکراری و کوتاه کردن فرآیند ثبت برند، موسسه دانش بنیان نوفن حامی البرز «سامانه جست‌وجوی پیشرفته در علائم تجاری» با عنوان «دارکوب» را راه‌اندازی کرد که امکان جستجو در علائم تجاری ثبت‌شده را با دقت و سرعت بالا فراهم می‌کند. از آنجا که در مصوبه هیات مقررات‌زدایی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مسئول پیگیری این سامانه شده است، این محصول دانش‌بنیان توسط کارشناسان اتاق تهران مورد بررسی قرار گرفته و پس از تامین نیازهای موردنظر، از تیر ماه 1402 برای جست‌وجو در علائم تجاری ثبت‌شده در کشور در پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار اتاق تهران مورد بهره‌برداری گرفته است.

از مهمترین مزایای این سامانه می‌توان به امکان جست‌وجوی عبارات با تشابه‌های مختلف اشاره کرد. برای مثال چنانچه متقاضی تقاضای ثبت علامت «نوفن» را داشته باشد، این سامانه علامت‌های ثبت شده اصلی و مشابه آن مانند «نوژن» را نیز در نتایج جست‌وجو نمایش خواهد داد تا در صورت یکی بودن موضوع فعالیت، از ثبت تقاضای تکراری صرفنظر شود. همچنین در این سامانه معادل لاتین و فارسی یک عبارت به صورت همزمان جست‌وجو می‌شود تا سرعت و دقت بهتری بدست آید. امکان ذخیره نتایج جست‌وجو، نشان کردن علائم موردنظر، نمایش آگهی‌های تغییرات هر علامت و جست‌وجو در کالا یا خدمات قابل ثبت با توجه به طبقه‌بندی‌های علائم تجاری از دیگر مزایای این سامانه است.

این سامانه در حال حاضر در پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار در اتاق تهران مورد استفاده قرار گرفته و متقاضیان ثبت برند برای کوتاه کردن زمان انتخاب برند و جلوگیری از هدرروی فرصت برای ثبت برند می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.

nofan بازدید : 45 یکشنبه 18 تیر 1402 نظرات (0)

موسسه نوفن حامی البرز (مالک پایگاه جستجو مالکیت فکری دارکوب) با سالها تجربه در ارائه خدمات حمایت بین المللی از اختراعات، آماده است به شما مخترعین در راستای حمایت بین المللی از اختراع کمک کند. یکی از روش های موقت برای حمایت بین المللی، ثبت اظهارنامه در معاهده همکاری اختراع PCT می باشد که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو مستقر در ژنو مدیریت می شود.

معاهده PCT برای اولین بار در سال 1970 میلادی در واشنگتن به امضاء رسید و در سال 1978 میلادی اعضای آن به 18 کشور افزایش یافت. کشورهای عضو معاهده PCT در سال 2023 میلادی 157 کشور است که شامل کلیه کشورهای پیشرفته و تعداد زیادی از کشورهای در حال توسعه می باشد.

از نکات مهم در خصوص ارائه ثبت اختراع در معاهده همکاری ثبت اختراع PCT این است که مخترع می تواند اختراع خود را مستقیما به دفتر ژنو ارائه دهد و یا این که از طریق اداره ثبت اختراعات کشور خودش برای ثبت اقدام کند. چنانچه مخترع بخواهد توسط اداره ثبت کشورش تقاضای ثبت دهد، نباید بیش از ۱۲ ماه از تاریخ اظهارنامه اش در کشور مبدا گذشته باشد.

به منظور استفاده مخترعان از حمایت های معاهده PCT موسسه نوفن حامی البرز (مالک پایگاه جستجو مالکیت فکری دارکوب) خدمات متفاوتی را به مخاطبان ارائه می دهد که شامل موارد زیر می باشد:

 

اولین خدمتی که می توانید از موسسه نوفن دریافت کنید، مشاوره حمایت بین المللی از اختراع می باشد. در جلسه مشاوره شما متوجه خواهید شد ثبت اختراع در معاهده PCT چه مزایایی برای شما دارد و چه کارهایی پس از ثبت اظهارنامه و در چه مدت زمانی باید انجام بدهید. برخی از سوالات متداول در این خصوص به شرح زیر هستند:

  • آیا حتما اظهارنامه اختراع باید ابتدا در ایران و سپس در PCT ثبت شود؟
  • آیا پس از ثبت PCT نیاز است در کشورهای دیگر نیز اختراع ثبت گردد؟
  • تفاوت ثبت provisional آمریکا با معاهده PCT چیست؟ کدام بهتر است؟
  • آیا ثبت اختراع در PCT برای روزمه دانشگاهی و مهاجرت کاربرد دارد؟
  • چطور می توان با کمترین هزینه اظهارنامه PCT را ثبت کرد؟

جهت مشاوره یا دریافت خدمات در خصوص ثبت اظهارنامه در معاهده PCT با شماره 02634904939 تماس بگیرید.

یا در پیام رسانهای بله / واتساپ به شماره 09355047676 پیام دهید.

 

در صورتی که خودتان مدارک مورد نیاز شامل نسخه ترجمه شده شرح اختراع، ادعانامه، خلاصه و همچنین نقشه ها را آماده کرده اید، موسسه نوفن می تواند فقط امور مربوط به ثبت اظهارنامه PCT (و در صورت نیاز، واریز هزینه اظهانامه به WIPO) را برای شما انجام دهد. فرمت مدارک ذکر شده و ثبت اظهارنامه دارای نکاتی است که امکان دارد شما را در آینده با چالش مواجه کند. ثبت اظهارنامه میتواند در اکانت کاربری خود مخترع در سایت WIPO انجام شود.

 

از آنجا که داوری اختراع بر اساس ادعانامه صورت میگیرد در نتیجه چنانچه اختراع کاملا دارای شرایط لازم برای ثبت باشد اما ادعانامه آن به درستی تهیه نشده باشد، قطعا نتیجه داروی آن مثبت نخواهد بود. درنتیجه پیشنهاد میگردد نوشتن ادعانامه توسط فرد متخصص انجام شود تا شانس موفقیت اظهارنامه را افزایش دهد. به همین منظور کارشناسان موسسه نوفن می توانند ادعانامه اختراع شما را بر اساس شرایط شکلی و ماهوی تهیه نمایند.

 

چنانچه ادعانامه اختراع به درستی تهیه شده باشد اما با اطلاعات مندرج در شرح و نقشه اختراع به درستی فاش و تشریح نشود، باز هم می تواند باعث منفی شدن نتیجه داوری اختراع گردد. در این خصوص نیز کارشناسان موسسه نوفن می توانند در اصلاح و تهیه مدارک صحیح به شما کمک کنند.

 

در بهترین حالت کلیه مدارک ثبت اختراع جهت ثبت اظهارنامه در معاهده همکاری ثبت اختراع می تواند توسط موسسه نوفن تهیه شود که بیشترین شانس موفقیت در نتیجه داوری اختراع را برای شما به همراه خواهد داشت. این مرحله شامل کلیه موارد بالا مانند مشاوره، تهیه یا اصلاح مدارک اختراع و البته جستجو اختراعات پیشین در سایتهای بین المللی اختراع خواهد بود.

از آنجا که موسسه نوفن کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهور در حوزه خدمات مالکیت فکری است، شرکت های دانش بنیان میتوانند 90 درصد هزینه های واریزی و کارگزاری را به صورت بلاعوض از صندوق دریافت نمایند.

nofan بازدید : 61 چهارشنبه 20 اردیبهشت 1402 نظرات (0)

اختراعات نانو

تولید نانو الیاف متخلخل از نانو الیاف متخلخل از نانو الیاف كامپوزیتی حاوی نانو ذرات

مخترع / مخترعان: مونا مهربان
مالک / مالکان: مونا مهربان

خلاصه اختراع:

ثبت

20دی1394

اظهارنامه

22آذر1393

نانو روبات برپایه نانو سیستم پپتیدی

مخترع / مخترعان: رسول حسين پور - آرمان عيوض محمدي
مالک / مالکان: آقاي آرمان عيوض محمدي - آقاي رسول حسين پور

خلاصه اختراع: حوزه فني اين اختراع در زمينه هاي نانوبيوتكنولوژي، نانومديسن، نانوحامل هاي داروئي، نانوسيستم هاي زيستي و نانوروبات هاي زيستي مي باشد. در حال حاضر در زمينه نانومديسن دارورساني توسط نانوذره ها و نانولوله هاي منفرد انجام مي گيرد. مشكلات اساسي استفاده از نانوذرات و نانولوله هاي منفرد در دارورساني عبارت مي باشد از اينكه اين حامل ها فقط يك نوع و تعداد دارو را مي توانند به نقطه هدف حمل نمايند؛ در اكثر موارد براي بدن سمي مي باشند و هزينه و زمان ساخت آنها زياد مي باشد. دليل مشكلات نام برده در نانوذات و نانولوله ها اين مي باشد كه ذرات و لوله ها به صورت منفرد يا به عباتي به صورت پارتيكل و ذره اي ساخته مي شوند. براي مرتفع ساختن اين مشكلات، بهترين راه حل مجتمع و سيستمي سازي اجزاء در ابعاد نانو مي باشند. بدين منظور اين نوآري به صورت مجتمع سازي نانوتيوب هاي واحد در يك سيستم تعريف و طراحي شده است. در اثر سيستمي شدن نانوتيوب ها نتيجه اين خواهد شد كه ساختاري با مشخصات، تعاريف و خصوصيات نانوروبات حاصل مي گردد. لازم به ذكر است كليه اجزاي اين نانوروبات از واحدهاي سازنده اسيدآمينه و پپتيدها ساخته شده اند كه به صورت پيوند پپتيدي به يكديگر متصل گرديده اند. در صورت استفاده از نانوروبات برپايه نانوسيتم پپتيدي، حاملي به دست خواهد آمد كه توانائي اين را خواهد داشت كه چندين نوع دارو را در زمان هاي مشخص به نقاط هدف بدن برساند؛ زمان و هزينه هاي ساخت را بسيار كاهش دهد و نه تنها براي بدن سمي نباشد بلكه پس از اتمام ماموريت به عنوان منبع انرژي مورد استفاده سلول هاي بدن قرار گيرد.

ثبت

22فروردین1394

اظهارنامه

19تیر1393

تهیه نانو الیاف نانو كامپوزیتی بر پایه كیتوسان/نانو رس/PVA

مخترع / مخترعان: زهرا رضواني - سيما حبيبي - مژگان رزاق پور
مالک / مالکان: دانشگاه آزاد اسلامي واحد يادگار امام خميني - سيما حبيبي - زهرا رضواني - مژگان رزاق پور

خلاصه اختراع: خلاصه توصيف: هدف توليد نانو الياف نانو كامپوزيتي كيتوسان/نانورس/ PVA با استفاده از حلال هاي كم خطر,آب مقطر و اسيد استيك بوده است كه بدين منظوراز تكنيك الكتروريسي استفاده شده است. امروزه با بالا رفتن طول عمر مفيد انسانها و همچنين افزايش جمعيت ، نياز به ترميم و جايگزيني بعضي از اجزاي بدن اجتناب ناپذير مي باشد .روشهايي كه تا كنون و پيش از ظهور نانو الياف به كار مي رفته اند ، پر هزينه ، پر خطر و در بعضي مواقع با ريسك بالا همراه بوده اند . استفاده از نانو الياف زيست سازگار به منظور تهيه داربست كشت سلولي و پانسمان زخم و رهايش دارو انقلابي بزرگ در صنعت پزشكي ايجاد نموده است . از ميان پليمرهاي طبيعي كيتوسان با خاصيت زيست سازگاري و ضد باكتري ذاتي خود داراي خواص منحصر به فردي هست كه امكان توليد محصولات متنوعي را به همراه خواهد داشت.براي سهولت الكتروريسي از پلي وينيل الكل استفاده ميشود كه هم با بافت بدن انسان سازگار است و هم اينكه پليمري زيست تخريب پذير و زيست سازگار است.جهت توليد داربست با ويژگي هاي خاص و داشتن استحكام فراوان از جز سوم نانو رس استفاده شده است. لايه نانو الياف نانو كامپوزيتي تهيه شده از اين سه ماده كاربرد زيادي در صنعت پزشكي به ويژه جهت كشت سلولهاي استخواني خواهد داشت . مطابق نتايج به دست آمده از اين تحقيق نانو الياف نانو كامپوزيتي كيتوسان/ نانو رس/ PVAبا متوسط قطر12.71 ± 85.48 نانو متر تهيه شده است .

ثبت

29مهر1392

اظهارنامه

27اسفند1391

نانو كامپوزیت و نانو كاتالیست های مغناطیسی

مخترع / مخترعان: مصطفي گل شكن ازگمي
مالک / مالکان: آقاي مصطفي گل شكن ازگمي

خلاصه اختراع: اين تركيبات جديد شامل نانو ذرات مغناطيسي آهن روكش دار شده با سيليكا و تركيبات نانو متخلخل سيليسي MCM-48 و MCM-41 با ابعادي در حدود 10-8 نانو متر هستند. اين نانو كامپوزيت ها به دليل خواص منحصر به فردشان نظير مقاومت مكانيكي بالا، خاصيت مغناطيسي خوب، مساحت سطح بسيار زياد و سطح فعال مي توانند به عنوان كاتاليزگر در فرآيندهاي شيميايي مختلف و همچنين به عنوان جاذب جهت حذف آلودگي هاي زيست محيطي مورد استفاده قرار گيرند. قرار دادن گروه سولفونيك اسيد بر روي سطح اين نانو ذرات منجير به توليد اسيد سولفوريك جامد با ابعادي در حد نانو متر گرديد، كه مي تواند به عنوان كاتاليزگر جامد (غيرهمگن) قابل بازيافت در صنعت مورد استفاده قرار گيرد. همچنين مساحت سطح ويژه بالا و فعال اين تركيبات مي تواند آنها را به عنوان جاذب بسيار كارا جهت جذب آلودگي هاي مختلف معرفي نمايد. اين نانو ذرات خاصيت مغناطيسي داشته و پس از انجام نقش خود به عنوان كاتاليزگر و جاذب به راحتي و با اعمال يك ميدان مغناطيسي خارجي از محيط جدا شده و نيازي به فرآيند پر هزينه و وقت گير فيلتراسيون نخواهد بود. همچنين اين نانو ذرات اين قابليت را دارند كه بارها در فرآيندهاي مختلف مورد استفاده قرار گيرند.

ثبت

15تیر1387

اظهارنامه

25خرداد1387

فیلتر هوای تركیبی نانو نقره نانو مس

مخترع / مخترعان: عبدالرضا ساعت ساز
مالک / مالکان: عبدالرضا ساعت ساز

خلاصه اختراع: فيلتر هواي تركيبي نانو نقره نانو مس

ثبت

25آذر1387

اظهارنامه

25آذر1387

تهیه نانو رس برای صنایع نانو كامپوزیت

مخترع / مخترعان: مهدي ايران نژاد - فيروز علي نيا - حسن صديقي
مالک / مالکان: مهدي ايران نژاد - فيروز علي نيا - حسن صديقي

خلاصه اختراع: تهيه نانو رس براي صنايع نانو كامپوزيت

ثبت

02تیر1388

اظهارنامه

06آبان1387

تولید نانو کامپوزیت رزین اکریلیک/ نانو کلی

مخترع / مخترعان: حسين ديبائي‌اصل - سجاد ديبائي‌اصل
مالک / مالکان: شرکت پیشگامان فناوری آسیا (مسئولیت‌محدود)

خلاصه اختراع: تولید نانو کامپوزیت رزین اکریلیک/ نانو کلی

ثبت

14اردیبهشت1388

اظهارنامه

26فروردین1388

تولید نانو كامپوزیت هیبریدی پلی آمید 6/نانو هیدرات منیزیم/ نانو خاك رس

مخترع / مخترعان: محمداسمعيل يزدانشناس - مسعود هزاری
مالک / مالکان: محمداسمعيل يزدانشناس - مسعود هزاری

خلاصه اختراع: توليد نانو كامپوزيت هيبريدي پلي آميد 6 / نانو هيدرات منيزيم نانو خاك رس از آن جهت حائز اهميت است كه پيشرفتهاي صورت پذيرفته در دههه هاي آخر قرن بيستم منجر به استفاده از پليمرهاي مصنوعي جايگزين فلزات سراميك و ... شده اند ضعف اين مواد در اشتعال پذيريشان بوده در رابطه با پلي آميد 6 كه داراي فوايدي از قبيل چند كاره بودن دانسيته پايين خواص مكانيكي خوب خواص فيزيكي و قابليت قالبگيري است نيز اين نقيصه صدق مي كند. در گذشته از مواد هالوژنه براي ضد آتش نمودن استفاده مي شده اين مواد در فرايند سوختن گاز سمي توليد نموده و ديگر مواد همانند فسفينها مشكلات زيست محيطي را دارا مي باشند نانو ذرات بكار رفته با دو ديدگاه بهبود خواص فيزيكي و حرارتي انتخاب شده اند.نانو ذرات هيدرات منيزيم درفاز گازي فرايند سوختن وارد عمل شده و با ايجاد مولكول هاي آب باعث خنك نمودن ماده مي گردند و نانو ذرات خاك رس در فاز تراكمي وارد عمل شده و دماي احتراق را با ايجاد لايه كربني مستحكم ارتقا مي دهند. تفاوت بين كامپوزيت هايي با ابعاد نانو و ميكرو در براش مواد در سطح پليمر مي باشد از طرف ديگر توزيع اين ذرات نقش مهمي در خواص نهايي كامپوزيت از جمله خواص فيزيكي مكانيكي و حرارتي ايجاد مي نمايد با توجه به استفاده وسيع پلي اميد 6 بخصوص در صنعت هوا و فضا خورو قطعات الكترونيكي اين اختراع مي تواند نويد دهنده كاربري هاي جديد اين ماده نانو كامپوزيتي را بهمراه داشته باشد.

ثبت

09بهمن1392

اظهارنامه

01دی1392

نانو بانداژ

مخترع / مخترعان: حسن فلك - كسري فلك
مالک / مالکان: آقاي كسري فلك - آقاي حسن فلك

خلاصه اختراع: در اين اختراع سعي شده تا با استفاده از علم نانو تكنولوژي و هماتولوژي چسب زخمي بسازيم تا در شرايط حساس و سوانح رانندگي كه موجب خونريزي هاي شديد و مرگ اور شده، بتواند جلوي خونريزيهاي وسيع را گرفته و از مرگ افراد جلوگيري كند. اين چسب زخم نيز ميتواند استفاده هاي امدادي در جبهه هاي جنگ داشته و از تلفات جاني جلوگيري كند. مشتقات ديگر اين طرح پانسمان انعقاد خون است كه مانند پانسمان براي استفاده هاي بهداشتي و درماني استفاده ميشود، است موارد استفاده اين محصول براي تسريع تشكيل لخته و قوام بخشي به لخته تشكيل شده است كه در نهايت كمك ميكند تا صدمات و تلفات ناشي از خونريزي هاي شديد و زخم هاي عميق كمتر شود مزيت هاي طرح مواردي كه براي تسريع انعقاد خون استفاده مي شوند عبارت اند از: 1. سفاليت 2. زئوليت 3. ويتامين K سفاليت و زئوليت هردو مواد معدني اند و در تحقيقات و مقالات نشان داده است كه اين دو در سرعت انعقاد خون تاثير داشته ولي به خاطر گران بودن و سخت بودن جداسازي ان كه نداشتن صرفه اقصادي را در پي خواهد داشت و به خاطر كم بودن تاثير ان زياد به كار نمي ايد. در ويتامين k چهار مشكل وجود دارد: A. براي استفاده بايد روش تزريق وريدي را بلد بود كه هركس بلد نيست B. بايد در جاي خنك نگهداري شود كه هرجا نميتوان ان را حمل كرد. C. در زنان باردار سبب سقط جنين مي شود كه يعني نميتوان ان را روي هركس استفاده كرد. D. تاريخ انقضا دارد! ولي اين محصول اين محدوديت ها را ندارد و به راحتي ( مانند چسب زخم ) قابل استفاده است و تاريخ انقضا ندارد.

ثبت

14تیر1389

اظهارنامه

02خرداد1389

نانو فیبریتاكسل

مخترع / مخترعان: زهره مصطفوي پور - حسين هلي - نغمه ستاراحمدي
مالک / مالکان: زهره مصطفوي پور - حسين هلي - نغمه ستاراحمدي

خلاصه اختراع: نانوفيبري تاكسل به عنوان يك داروي جدي ضد سرطان است. اين دارو شامل نانو ذرات حامل فيبروئين است كه بر روي آنها داروي پكليتاكسل بارگذاري شده است. پكليتاكسل داروي بسيار هيدروفوب است و فرمولاسيون رايج آن داراي سورفاكتانت غيريوني و اتانول به عنوان حلال است و كه واكنشهاي حساسيت زايي را ايجاد مي نمايد. استفاده بهينه از اين دارو نيازمند طراحي سيستمهاي حامل جدي ميكروسكوپي مي باشد. براي ساخت نانوفيبري تاكسل از روش ميكرواموليون شامل سيستم فازي آب / سيكلوهگزان / تري شون X100 استفاده شد. نانوفيبري تاكسل مي تواند به عنوان فرمولاسيون جديد داروي پكلي تاكسل استفاده شود. نانوذرات حامل باعث پايداري دارو شده و توانايي رهايي تدريجي دارو را دارند. ابتدا تهيه و تخليص پروتئين فيبروئين بيان و سپس به تهي نانوفيبري تاكسل پرداخته شده است.

ثبت

24شهریور1388

اظهارنامه

23شهریور1388

نانو زاویه

مخترع / مخترعان: حسين خيرخواه خيرآبادي
مالک / مالکان: حسين خيرخواه خيرآبادي

خلاصه اختراع: - اختراع محصولي با عنوان نانو زاويه - جنس محصول از پلي اتيلن نرم با دانسيته پايين جهت مقاوم بودن در برابر ضربه - اجراي محصول با چسب هايي كه در بازار موجود است با مقاومتهاي لازم در برابر شوينده هاي اسيدي مختلف از قبيل (جوهر نمك و وايتكس و ...)و در برابر آبهاي داغ و سرد. - كاربرد محصول در (كانكس هاي يخچال دار، تريلر هاي يخچال دار،سردخانه ها، كشتارگاههاي صنعتي دام و طيور، رستورانها، آشپزخانه هاي داخل شهر و داخل هتل ها، درمانگاهها و تمامي مراكز صنايع دارويي ، غذايي و بهداشتي مي باشد و نظافت را آسان تر مي سازد. - لازم به ذكر است اين محصول براي اماكني كه در حال دريافت استاندارد هاي مختلف مثل ISO14000 مي باشند كاملا مورد نياز مي باشد.

ثبت

04دی1387

اظهارنامه

03دی1387

كمپرسور نانو

مخترع / مخترعان: مسعود منصوري
مالک / مالکان: مسعود منصوري

خلاصه اختراع: كمپرسور نانو

ثبت

31خرداد1391

اظهارنامه

29آذر1390

نانو كامپوزیت

مخترع / مخترعان: اسماعيل نيك پور - محمدمهدي داراب
مالک / مالکان: اسماعيل نيك پور - محمدمهدي داراب

خلاصه اختراع: نانو كامپوزيت نام طرحي است كه در آن با استفاده از نانو رزين به تصفيه اب مي پردازيم . كه با اين روش نه تنها آلودگي ها به كمترين مقدار مي رسد بلكه نسبت به روش هاي قبلي تا مقدار زيادي مقرون به صرفه مي باشد. در اين روش ابتدا زئوليت را كه با آزمايش هاي مربوطه كه در فصول مقاله كامل شرح داده شده است مي سازيم و با ساخت زئوليت و به كمك رزين اپوكسي و نانو رزين به تصفيه آب مي پردازيم و خواهيم ديد سختي آب به همراه نانو رزين نسبت به سختي آب معمولي چقدر كاهش يافته است.

ثبت

01آذر1394

اظهارنامه

14فروردین1394

جاذب صوت چندلایه تركیبی نانو و غیر نانو

مخترع / مخترعان: مريم محمدي گوجاني - محمد اماني تهران - علي اكبر قره آقاجي
مالک / مالکان: دانشگاه صنعتي اميركبير - آقاي محمد اماني تهران - آقاي علي اكبر قره آقاجي - مريم محمدي گوجاني

خلاصه اختراع: آلودگي صوتي به عنوان يكي از مهمترين آلاينده‌هاي زيست محيطي است. جهت جذب امواج صوت از جاذب‌هايي استفاده مي‌شود كه عموما جذب نسبتا خوبي در بسامد‌هاي بالا دارند اما براي بهبود جذب در بسامد‌هاي پايين معمولا بر حسب ميزان جذبي كه در اين بسامد‌ها احتياج است، ضخامت مجموعه را افزايش مي‌دهند تا بدين وسيله بسامدي كه به دنبال حذف آن هستند را به بسامد‌هاي ديگري كه جذب آن توسط مجموعه امكان‌‌پذير است، تبديل كنند. با استفاده از چند لايه كردن علاوه بر افزايش ضخامت، وزن نيز افزايش مي‌يابد و فضاي زيادي را نيز اشغال مي‌كند كه مطلوب نيست بخصوص براي مكان‌هايي كه محدوديت در افزايش وزن و يا ضخامت وجود دارد. بنابراين تلاش بر اين بود كه با استفاده از نانو الياف جذب در بسامد پايين بهبود يابد. از جهت ديگر با توجه به اينكه جذب صوت توسط جرم، تشديد و جذب مي‌شود، تناسبي با مقدار جرم و مقدار حجم دارد. اگر مقدار جرم و حجم به سمت صفر برود، براي بهترين جاذب‌ها هم جذب صوت به سمت صفر ميل مي‌كند. بنابراين لايۀ نانوليفي به دليل وزن و ضخامت بسيار كمي كه دارد، به تنهايي قادر به جذب صوت نمي‌باشد بلكه بايد دركنار جاذب يا سطح ديگري قرار گيرد. لايۀ نانوليفي قبل از اينكه صوت درون آن نفوذ كند، مسير نفوذ صوت در جاذب هاي پشتي را كاملا مسدود مي‌كند و صوت امكان عبور و رسيدن به جاذب‌هاي پشتي را نخواهد داشت. بنابراين اضافه كردن لايۀ نانو به اين شكل كارايي جاذب يا جاذب‌هايي را كه در پشت لايۀ نانو قرار گرفته‌اند را نيز كاهش مي‌دهد. براي رفع اين مشكل لايه نانو به شكلي تهيه مي‌شود كه امكان عبور بخش مهمي از صوت‌هاي با بسامد بالا را مي‌دهد، تا به اين شكل حضور لايۀ نانو مانع از جذب صوت‌هاي با بسامد بالا كه توسط جاذب‌هايي كه در پشت لايۀ نانو به اين منظور قرار داده شده‌اند نشود و در عين حال بخش مهمي از صوت هاي با بسامد پايين را نيز جذب و از افت عملكرد جاذب‌هاي پشتي جلوگيري مي‌شود. اين امر مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي صورت گيرد. از جمله مشبك كردن لايۀ نانوليفي، ايجاد حفره و تخلخل بين الياف و روي الياف نانو، كاهش تراكم الياف نانو، ايجاد ساختاري سه بعدي براي آن، استفاده از دستگاه اولتراسونيك و يا دستگاه‌هاي مشابه جهت افزايش نفوذ صوت به درون لايۀ نانو و روش‌هاي ديگري كه به اين منظور استفاده مي‌شوند.

ثبت

14آذر1389

اظهارنامه

02آبان1389

مستربچ مشکی نانو (مستربچ مشکی توسط نانو دوده)

مخترع / مخترعان: مهدي شبانكاره دريس
مالک / مالکان: مهدي شبانكاره دريس

خلاصه اختراع: ‏پليمرها را به تنهايي در صنايع نمي توان استفاده كرد. براي اينكه پلاستيك ها در صنعت قابل استفاده ‏باشند مواد افزودني يا رنگ به پايه پليمر اضافه مي شود براي رنگ كردن لوله هاي پلي اتيلني و كيسه هاي زباله قطعات خودرو و .. از رنگ مشكي دوده با نام تجاري كربن پلاستيك استفاده مي شود دوده مصرفي در داخل كشور باعث كاهش خواص فيزيكي و مكانيكي در پليمر مي گردد. اين افت خواص به خاطر بزرگ بودن اندازه ذرات دوده و همچنين كلوخه شدن ذرات دوده در شرايط محيطي مي باشد. در زمينه رنگ كردن پلاستيك هاي عمومي نياز به فناوري هاي نو براي بهبود خواص فيزيكي و مكانيكي پليمر احساس مي گردد كه در اين اختراع سعي گرديده از تكنولوژي نانو براي ارتقا خواص محصول استفاده گردد.

ثبت

07مهر1389

اظهارنامه

03بهمن1388

نانو فیبر پلی آکریلونیتریلی حاوی نانو ذرات آلومینیوم

مخترع / مخترعان: محمد طایفه رفیعی
مالک / مالکان: محمد طایفه رفیعی

خلاصه اختراع: نانو كامپوزيت نانو فيبر حاوي نانوذرات آلومينومي نانو فيبري حاوي نانو ذرات آلومينومي نانو فيبري به قطر 10 تا 50 نانو متر مي باشد كه نانوذرات آلومينومي با پراكندگي يكنواخت را در بر گرفته است. عطف به توليد نانوفيبر مذكور با استفاده از تكنيك الكترواسپاينيگ electrospining و سنتز نانو ذره آلومينومي جا گرفته در لايه پليمر با احيا يونهاي فلزي پراكنده در ماتريكس پليمري مشكل عدم يكنواختي نانو ذره آلومينومي در داخل نانوفيبر پليمري كه در هنگام استفاده از روشهاي سنتي و در نتيجه به هم چسبيدن و كلوخه شدن و سريع و اسان نانوذرات آلومينومي در محلول پليمري با ويسكوزيته بالا صورت مي گيرد بر طرف و نانو ذرات الومينومي با پراكندگي يكنواخت در نانو فيبر پليمري توليد گرديد.

ثبت

12مهر1390

اظهارنامه

02مرداد1390

ساخت نانو ساختارهای ترکیبی نانو لوله‌های کربنی/ نانو ذرات پالادیم (Pd/CNT) بروش لیزری

مخترع / مخترعان: علي ريحاني - سيده زهرا مرتضوي - پرویز پروین
مالک / مالکان: علي ريحاني - سيده زهرا مرتضوي - پرویز پروین

خلاصه اختراع: نمودار شماره 2 نمودار ميله اي توليد رزين فراپل O111 مي باشد. همان طور كه در نمودار مشخص است جهت شروع فرايند ابتدا جامدات را در 50 - 60 درجه سانتي گراد و سپس مايعات را در 70 درجه سانتي گراد شارژ نماييد. راكتور را تا 217 درجه سانتيگراد گرم كرده هنگاميكه دماي بالاي ستون تقطير شروع به پايين آمدن كرد شارژ نيتروژن را آغاز نماييد و تا رسيدن به عدد اسيدي 18 - 22 و ويسكوزيته U< واكنش را ادامه دهيد. بعد از رسيدن به عدد اسيدي و ويسكوزيته مورد نظر راكتور را تا دماي 180 درجه سانتيگراد سرد كرده آلكيد را بر روي استايرن در بلندر تخليه كرده و دماي آن را به تدريج تا 25 درجه سانتي گراد پايين آوريد. چكيده رزين فراپل 111 يك رزين پلي استر غير اشباع ارتوفتاليك با كارايي بسيار بالا مي باشد. اين رزين از تركيب مواد دي اتيلن گلايكول منوپروپيلن گلايكول فتاليك انيدريد اسيد فوماريك و يك بازدارنده توليد مي گردد و در نهايت به منظور كاهش ويسكوزيته ايجاد اتصالات عرضي و پخت با مونومر استايرن رقيق مي گردد. از جمله كاربردهاي اصلي اين رزين در صنعت لوله سازي توسط فرايند رشته پيچي قطعات قالب گيري مي باشد. اين رزين استحكام و مقاومت حرارتي مناسبي مي باشد. لازم به ذكر است كه براي پخت اين رزين از كبات اكتات 1% و كاتاليست متيل اتيل كتون پراكسايد استفاده مي گردد. اغلب اين رزين پلي استر غير اشباع زرد رنگ بوده كه از موادي مانند ايندريد فتاليك انيدريد مالئيك مونو پروپيلن گلايكول و دي اتيلن گلايكول تشكيل شده است. همچنين از هيدرو كوئيتون به عنوان باز دارنده در هنگام توليد و براي تنظيم كردن زمان ژل شدگي در بلندر در هنگام مخلوط شدن رزين با استايرن با استفاده مي شود. انيدريدها و گلايكول ها ابتدا در راكتور در حضور گاز نيتروژن بو با با خلاء با يكديگر در دماي بالا واكنش مي دهد سپس پس از رسيدن به عدد اسيدي و ويسكوزيته مورد نظر آن را سرد كرده و با استايرن در بلندر مخلوط شده و آن را تا دماي محيط خنك كرده و سپس در مخازن ذخيره مي گردند. خلاصه رزين فراپل 0111 يك رزين پلي استر غير اشباع ارتو فتاليك با كارايي بسيار بالا مي باشد اين رزين از تركيب مواد دي اتيلن گلايكول منو پروپيلن گلايكول فتاليك انيدريد اسيد فوماريك و يك بازدارنده توليد مي گردد و در نهايت به منظور كاهش ويسكوزيته ايجاد اتصالات عرضي و پخت با مونومر استايرن رقيق مي گردد. از جمله كاربردهاي اصلي اين رزين در صنعت لوله سازي توسط فرايند رشته پيچي قطعات قالب گيري مي باشد اين رزين استحكام و مقاومت حرارتي مناسبي مي باشد لازم به ذكر است كه براي پخت اين رزين از كبات اكتات 1% و كاتاليست متيل اتيل كتون پراكسايد استفاده مي گردد.

ثبت

20شهریور1387

اظهارنامه

11شهریور1387

روشی نوین درتولید نانو الیاف كامپوزیتی نانو الیاف آمیزه ای پلیمری و نانو الیاف نانو كامپوزیتی -آمیزه ای چند جزئی

مخترع / مخترعان: روح اله آراسته - لاله ملك نيا
مالک / مالکان: روح اله آراسته - لاله ملك نيا

خلاصه اختراع: روشي نوين درتوليد نانو الياف كامپوزيتي نانو الياف آميزه اي پليمري و نانو الياف نانو كامپوزيتي -آميزه اي چند جزئي

ثبت

01دی1389

اظهارنامه

13شهریور1389

ساخت نانو جاذب(نانو كامپوزیت سیلیكا آئروژل-كربن اكتیو)

مخترع / مخترعان: نسرين خورشيدي
مالک / مالکان: محمد رباني - نسرين خورشيدي

خلاصه اختراع: نانو جاذب طي فرآيند سل – زل بااستفاده از پيش ماده تترا متيل ارتو سيليكات (tmos)كمك پيش ماده متيل تري منوكسي سيلان|(mtms)وفلوئوريد امونيوم(nh4f)بعنوان كاتاليست وبه روش خشك كردن درفشار محيطي (adp)تهيه شده است وساختار ان توسط روش هاي معمول شناسايي(-ft,ir,xrd.sem,.......)تائيد گرديد سپس محلولهااي با غضلت هاي مختلف ازآلاينده هاي مورد نظر تهيه شد پس ازاثر دادن جاذب درآنها غلظتهاي پس از جذب اندازه گيري شد بازده جذب بدست آمده از هركدام از محلول ها نشان دهنده كارايي اين نانو جاذب درجداسازي وجذب فلزات سنگين وآلايند ه هاي آلي از محلول هاي آبي وپسماندهاي آلوده مي باشد

ثبت

27اسفند1390

اظهارنامه

26شهریور1390

نانو بتن خود متراكم تقویت شده با نانو سیلیس

مخترع / مخترعان: سجاد شكوري - حسنعلي تاتي - سحر مكاري - ايمان بوالحسني
مالک / مالکان: ايمان بوالحسني - سحر مكاري - حسنعلي تاتي - سجاد شكوري - سولماز صدرجهاني

خلاصه اختراع: بتن خودمتراكم با وزن مخصوص حدود ۲۴۰۰ كيلوگرم بر متر مكعب ، نوع جديدي از بتن است كه اولين بار توسط محققين و مهندسين ژاپني ابداع گرديده، در طول عمر ۱۵ ساله ي خود، تحت آزمايشهاي گوناگوني قرار گرفته است و تلاشهاي بسياري جهت بهبود رفتارهاي مختلف آن انجام گرفته است. يكي از اين تلاشها افزودن موادي مضاعف براي بهبود خواص بتن است . متاسفانه تا كنون تحقيقات جامعي در مورد بتن سبك خود متراكم با وزن مخصوص حدود ۱۹۰۰ كيلوگرم بر متر مكعب بسيار انجام نگرفته است. بتن خود متراكم سبك نيز همانند بتن خودمتراكم معمولي بسيار روان بوده و نياز به هيچ گونه لرزاننده اي ندارد و تحت اثر وزن خود متراكم ميشود. در كاربردهاي سازه اي وزن سازه به عنوان بخش زيادي از بار كل وارد بر سازه بسيار مهم ميباشد. كاهش وزن در بتن سبك بارهاي ثقلي و نيروهاي ناشي از زلزله را كم كرده و منجر به كاهش ابعاد اعضا و نيروهاي وارده به پي و ... ميشود. بتن سبك خودمتراكم اليافي تركيبي از مزيتهاي شناخته شده بتن سبك ، بتن اليافي و بتن خودمتراكم است كه در اين طرح تحقيقاتي اثر محلول نانو سيليس بعنوان نماينده نانو مواد بصورت تئوري و آزمايشگاهي بررسي شده و نتايج مقايسه ميگردند. طرح اختلاطهاي مختلفي ارائه شده و بر اساس نتايج مختلف از آزمايشات بر روي پارامترهاي مقاومتي بتن ها طرح اختلاطهاي منتخب براي ۳ نوع عيار سيمان با طرح كارگاهي ارائه شده ، مقاومتهاي فشاري و خمشي و مدول الاستيسيته و انقباض و انبساط تا سن ۲۸ روز آزمايش ميگردد. انتظار ميرود نتايج استفاده از تكنولوژي نانو در صنعت بتن باعث كاهش خلل و فرج و بهبود خصوصيات مكانيكي بتن گردد. ١- بهبود مقاومت كششي، خمشي و فشاري بتن در حضور نانو. ۲ - افزايش مقاومت در برابر خستگي با وجود ناو سيليس در بتن و كاهش عرض ترك و تغيير مكان ناشي از ٣- كاهش نفوذپذيري بتن ۴- كاهش خزش بتن اليافي با نانو سيليس در مقايسه با بتن ساده و نيز كاهش جمع شدگي و عرض ترك نسبت به بتن ساده | ۵ - افزايش دوام بتن خود متراكم سبك اليافي نسبت به بتن ساده و كاهش هزينه هاي مربوط به نگهداري و تعمير بتن بنحو قابل توجه

ثبت

03اردیبهشت1387

اظهارنامه

28بهمن1386

ساخت نانو كامپوزیت نانو كربنات كلسیم پلی اتیلن(PE)

مخترع / مخترعان: حسن پزشگي مدرس
مالک / مالکان: حسن پزشگي مدرس

خلاصه اختراع: ساخت نانو كامپوزيت نانو كربنات كلسيم پلي اتيلن(PE)

ثبت

03اردیبهشت1387

اظهارنامه

28بهمن1386

ساخت فیلم نانو كامپوزیتی آنتی میكروبیال PVA/ نانو نقره

مخترع / مخترعان: حسن پزشگي مدرس
مالک / مالکان: حسن پزشگي مدرس

خلاصه اختراع: ساخت فيلم نانو كامپوزيتي آنتي ميكروبيال PVA/ نانو نقره

ثبت

06بهمن1388

اظهارنامه

07دی1388

تهیه نانو كامپوزیت بر پایه CR و نانو كلی

مخترع / مخترعان: محمدجواد عزيزلي
مالک / مالکان: محمدجواد عزيزلي

خلاصه اختراع: تهيه نانو كامپوزيت بر پايه CR و نانو كلي

ثبت

06خرداد1387

اظهارنامه

22اردیبهشت1387

غشاهای نانو كامپوزیتی كربن نانو تیوبی هم جهت شده

مخترع / مخترعان: امير فرامرزي - مهدي همدم مومن - حميد دلاوري حسن كياده
مالک / مالکان: امير فرامرزي - مهدي همدم مومن - حميد دلاوري حسن كياده

خلاصه اختراع: مطالعات نظري اخير نشان داده اند كه جريان مولكولي در داخل نانوتيوب هاي كربني به مراتب سريعتر از پيش بيني تئوري هاي هيدروديناميكي معمول است. سرعت انتقال بسيار بالاي آب در داخل نانو تيوب هاي كربني در نتيجه پيوندهاي هيدروژني قوي بين مولكول هاي آب همسايه و جاذبه ضعيف بين آب و صفحات گرافيتي صاف و صيقل ديواره هاي نانو تيوب هاي كربني است كه باعث يك جريان تقريبا بدون اصطكاك مي شود. يك سرعت باور نكردني در حدود 90 سانتي متر بر ثانيه براي جريان آب در داخل نانو تيوب هاي كربني قابل دستيابي است كه از اين لحاظ با سرعت مولكول هاي آب در داخل كانال هاي يوني غشاء هاي بيولوژيكي قابل برابري است.

ثبت

01اسفند1386

اظهارنامه

24آذر1386

ساخت نانو كامپوزیت هیدروكسی آپاتیت نانو لوله های كربنی

مخترع / مخترعان: ميثم زردكوهي - اصغر كاظم زاده - اسمعيل صلاحي
مالک / مالکان: اصغر كاظم زاده - اسمعيل صلاحي - ميثم زردكوهي

خلاصه اختراع: در ساخت كامپوزيت هيدروكسي آپاتيت - 3 درصد وزني نانو لوله كربني مراحل ذيل اجرا شد: الف) تهيه سوسپانسيون پايدار هيدروكسي آپاتيت 1) توزين 1/5 گرم هيدروكسي آپاتيت و ديسپرز كردن آن در 100 ميلي ليتر آب مقطر با استفاده از آلتراسونيك به مدت 10 دقيقه (متوسط اندازه دانه هاي پودر هيدروكسي آپاتيت مورد استفاده برابر 7 ميكرومتر بوده است) 2) همزدن سوسپانسيون حاصل به مدت 20 دقيقه با استفاده از مگنت و همزن مغناطيسي 3) افزودن 0/1 درصد وزني ديسپرزانت سديم دودسيل سولفات به سوسپانسيون فوق 4) تنظيم PH سوسپانسيون حاصل در 10= PH با استفاده از آمونياك و آلتراسونيك مجدد آن به مدت 30 دقيقه ب) تهيه سوسپانسيون پايدار نانو لوله هاي كربني 1) توزين 0/045 گرم نانو لوله كربني (نانو لوله هاي كربني مورد استفاده از نوع چند ديواره و با قطر كمتر از 40 نانومتر بوده اند) و ديسپرز كردن آن در آب مقطر با ساتفاده از آلتراسونيك به مدت 30 دقيقه 2) تهيه محلول 0/3 درصد وزني سديم دودسيل سولفات 0/3 گرم SDS در 100 گرم آب مقطر و اين محلول به سوسپانسيون نانو لوله هاي كربني 3) تنظيم PH سوسپانسيون حاصل در 10= PH با استفاده از آمونياك و آلتراسونيك مجدد آن به مدت 30 دقيقه پ) تهيه كامپوزيت هيدروكسي آپاتيت و نانو لوله هاي كربني 1) اختلاط سوسپانسيون هيدروكسي آپاتيت و نانو لوله هاي كربني با استفاده از آلتراسونيك به مدت 60 دقيقه 2) تبخير حلال سوسپانسيون حاصل با قرار دادن آن بر روي صفحه گرم 3) قرار دادن رسوب حاصل در خشك كن به مدت 24 ساعت

ثبت

15شهریور1393

اظهارنامه

15اسفند1392

تولید نانو كامپوزیت منیزیم-هیدروكسی آپاتیت/نانو لوله كربنی

مخترع / مخترعان: نسيم كاوسي - احسان احمدی
مالک / مالکان: نسيم كاوسي - احسان احمدی

خلاصه اختراع: مطالعات جديد نشان داده اند كه تقاضاي زيادي براي آلياژ منيزيم با نرخ خوردگي قابل كنترل، خواص مكانيكي مناسب، و قابليت رشد لايه ي آپاتيت شبيه به استخوان روي منيزيم در بدن وجود دارد. روشي براي اين چالش مي تواند كاربرد كامپوزيت هاي زمينه فلزي با زمينه ي منيزيم باشد. هدف اين كار ساخت و مشخصه يابي نانو كامپوزيت ساخته شده از منيزيم به عنوان زمينه و نانو ذرات هيدروكسي آپاتيت به همراه نانو لوله كربني به عنوان فاز تقويتي مي باشد. اين كامپوزيت به روش همگن سازي و سپس پرس دو مرحله اي توليد شد. براي مشخصه يابي و بررسي خواص، تست هاي مكانيكي، خوردگي، شبيه سازي محيط بدن، آناليز ساختار، و عكس برداري ميكروسكوپ الكتروني انجام شد. نتايج نشانگر آن بود كه افزودن فاز تقويتي هيدروكسي آپاتيت/نانو لوله كربني موجب بهبود خواص مكانيكي، تحت كنترل شدن رفتار خوردگي و سرعت بخشيدن به تشكيل لايه ي آپاتيت روي سطح مي شود. تشكيل لايه ي آپاتيت روي سطح اين كامپوزيت مي تواند باعث افزايش بيوسازگاري منيزيم براي كاربردهاي پزشكي شود.

ثبت

06مرداد1387

اظهارنامه

17تیر1387

نانو غشاء پلی پروپلین به همراه نانو ذرات سیلور

مخترع / مخترعان: بهناز بقایی
مالک / مالکان: بهناز بقایی

خلاصه اختراع: اينجانبه بهناز بقايي فرزند غلامرضا به شماره شناسنامه 421 صادره از اصفهان موفق به ساخت نانو غشا پلي پروپيلن به همراه ذرات نانو سيلور شده ام كه براي اولين بار در كشور انجام شده و هيچ مشابه داخلي ندارد. خواهشمند است نسبت به مراحل ثبت و مالكيت معنوي آن دستورات مقتضي را صادر فرمايند.

ثبت

13مرداد1389

اظهارنامه

28تیر1389

تهیه نانو كامپوزیت لاستیك طبیعی تقویت شده توسط نانو كربنات كلسیم و نانو رس متورم شده

مخترع / مخترعان: منا تاجيك - هدايت صادقي قاري - زهرا شكوري
مالک / مالکان: منا تاجيك - هدايت صادقي قاري - زهرا شكوري

خلاصه اختراع: نانو كامپوزيت هاي پليمري در طي سالهاي اخير توجه بسياري از محققين بخصوص كشورمان را به خود جلب كرده است. نانو كامپوزيت هاي بر پايه لاستيك نيز از اين قاعده مستثني نبوده و تلاش هاي چشمگيري براي بهبود خواص در اين نانو كامپوزيت ها صورت گرفته است. مطالعات بسيار جديد در زمينه نانو كامپوزيت هاي پليمري به توليد نانو كامپوزيت هاي تقويت شده توسط دو پر كننده معطوف شده است. در اين پژوهش از شيوه اي جديد تحت عنوان استفاده از نانو رس نيتورم شده براي توليد نانو كامپوزيت استفاده شد. آميزه هايي از لاستيك طبيعي حاوي نانو رس متورم شده توسط روغن دي اكتيل فتالات تهيه گرديد. هم راستا با اين نانو كامپوزيت، آميزه هايي نيز با مقادير مختلف نانو رس معمولي به شيوه معمول توليد و خواص اينگونه نانو كامپوزيت هاي با يكديگر مورد مقايسه قرار گرفت. همراه با دو پر كننده نانو سيليكات لايه اي (نانو رس) و نانو كربنات كلسيم، با فرمول بندي مشخص تهيه گرديد و تاثير افزودن نانو پر كننده ها بر همكنش بين لاستيك و پر كننده ها از طريق آزمون پراش پرتو ايكس XRD بررسي شد. همچنين خواص ولكانش آميزه ها، خواص مكانيكي و رفتار تورمي آنهادر مقابل حلال براي دستيابي به خواص بهينه مورد بررسي و تحليل قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد كه افزودن دو پركننده به آميزه لاستيك طبيعي منجر به برهمكنش بهتر بين لاستيك و نانو سيليكات لايه اي شده و خواص مكانيكي و تورمي بهتري از خود نشان مي دهد. بر اين اساس خواص كشش لاستيك در حدود 5 برابر بهبود مي يابد.

ثبت

13فروردین1391

اظهارنامه

09مهر1390

سنتز نانو گوگرد

مخترع / مخترعان: فاطمه رضايي كمازاني - مهدي نعماني - الهام معماريان
مالک / مالکان: فاطمه رضايي كمازاني - مهدي نعماني - الهام معماريان

خلاصه اختراع:

ثبت

18اردیبهشت1396

اظهارنامه

18آبان1395

نانو كمپلكس میسلی

مخترع / مخترعان: كي هيون باي - نام لاتین:Ki Hyun BAE - استر لي - نام لاتین:Esther LEE - يونگ وانگ سونتورن نونارپس - نام لاتین:Yongvongsoontorn NUNNARPAS - جو يون چانگ - نام لاتین:Joo Eun CHUNG - موتوئيچي كوريساوا - نام لاتین:MOTOICHI Kurisawa - جكي واي يينگ - نام لاتین:Jackie Y YING - مين هان تَن - نام لاتین:Min han TAN
مالک / مالکان: شرکت اِيجنسي فور ساينس، تكنولوژي اند ريسرچ - نام لاتین: سهامي

خلاصه اختراع: اختراع حاضر مربوط به نانو كمپلكس هاي ميسلي و روش تشكيل آنها مي باشد. نانوكمپلكس ميسلي از يك ميسل و يك ماده ي (عامل) قرار گرفته درون ميسل مذكور تشكيل شده است كه ميسل شامل يك هم يوغ (كونژوگيت) فلاونوئيد- پليمر مي باشد كه در آن پليمر مذكور به حلقه ي B فلاونوئيد مذكور متصل مي شود. نانوكمپلكس ميسلي مي تواند داراي كاربردهاي مفيدي به عنوان يك سيستم تحويل دارو باشد.

ثبت

20شهریور1387

اظهارنامه

02شهریور1387

دستگاه نانو فیلتر

مخترع / مخترعان: محسن تولائي
مالک / مالکان: محسن تولائي

خلاصه اختراع: دستگاه نانو فيلتر

ثبت

28مهر1388

اظهارنامه

08مهر1388

نانو جاذب هیبریدی

مخترع / مخترعان: سيدعلي‌محمد عليزاده - سورنا ستاري - جعفر توفيقي‌داريان - مهرداد منطقيان - عليمراد رشيدي - علي مهاجري
مالک / مالکان: پژوهشگاه صنعت نفت

خلاصه اختراع: نانو جاذب هیبریدی

ثبت

18آبان1388

اظهارنامه

29مهر1388

نانو ربات كربنی

مخترع / مخترعان: فرهاد ورمزياري - شيرين فرزانگان - نسيم فتاحيان كلهر - هادي اميدي نسب - مهرداد صانعي
مالک / مالکان: فرهاد ورمزياري - شيرين فرزانگان - نسيم فتاحيان كلهر - هادي اميدي نسب - مهرداد صانعي

خلاصه اختراع: ابتدا جهت ساخت نانو تيوب كربن مي توانيم آنرا در آزمايشگاه كشت دهيم و با روش پلاريزاسيون (قطبش) آنها را رشد دهيم و يا مي توانيم آنرا بصورت آماده از بيرون تهيه نماييم. سپس خوشه اي از اتم هاي كربن را در يك سر نانو تيوب تزريق مي كنيم و در سر ديگر آن فلورين 60 را تزريق مي نماييم. حال از بيرون توسط مولدهاي ميدان هاي الكتريكي و مغناطيسي از بيرون ربات را تحريك مي نماييم به اينصورت كه با اعمال ميدان هاي متناوب و پريوديك از مولدها باعث حركت ربات در داخل سيال مي شويم (به جهت سنگين تر بودن اتم هاي فلورين 60 از اتم هاي آهن نانو تيوب كربني پس از اعمال ميدان هاي الكتريكي و مغناطيسي شروع به دو حركت نوساني و انتقالي رو به جلو مي نمايد.

ثبت

20مهر1385

اظهارنامه

20تیر1385

نانو فیلتر غشایی

مخترع / مخترعان: امير فتحي - سيد وحيد احمدي فرمند - ارسيا خان فكر
مالک / مالکان: امير فتحي - سيد وحيد احمدي فرمند - ارسيا خان فكر

خلاصه اختراع: نانو فيلتر غشايي

ثبت

28مهر1387

اظهارنامه

28مهر1387

نانو كودهای حیوانی

مخترع / مخترعان: احسان ميرنژاد - محمد سالاروند
مالک / مالکان: احسان ميرنژاد - محمد سالاروند

خلاصه اختراع: نانو كودهاي حيواني

ثبت

27مهر1395

اظهارنامه

27مهر1395

لوله انعقادی نانو

مخترع / مخترعان: كسري فلك
مالک / مالکان: آقاي حسن فلك - آقاي حبيب فردپور - آقاي كسري فلك

خلاصه اختراع: امروزه استفاده از لوله هاي خونگيري در آزمايشگاه هاي طبي به عنوان يكي از اصول اوليه تهيه نمونه ها ميباشد چرا كه سرعت عمل در انجام آزمايش و جوابدهي در حداقل زمان از نظر درمان و سلامتي بيماران حائز اهميت است و در اين راستا، اين تكنيك جهت تهيه نمونه سالم و بهينه در حداقل زمان كاربرد دارد، چرا كه تهيه نمونه خون و متعاقب آن تهيه سرم از خون تام مستلزم زمان زيادي ميباشد تا پروسه انعقاد خون فعال و لخته خون تشكيل شود و پس از آن با استفاده از سانتريفيوژ بتوان سرم را تهيه كرد و جهت آزمايش استفاده نمود . اين پروسه در حالت نرمال بدون استفاده از مواد كمكي زمان زيادي خواهد برد. هدف ما از اين اختراع استفاده از روش هاي كمكي جهت تسريع انعقاد خون ميباشد؛ لذا استفاده از نانو اكتيواتور به عنوان مواد فعال كننده انعقادي به همراه ژل كه حائل بين سرم و گلبول ها ميباشد در جهت استفاده بهينه از سرم جهت انجام آزمايشات هدف اين اختراع ميباشند.

ثبت

12تیر1390

اظهارنامه

13دی1389

مستربچ زرد نانو

مخترع / مخترعان: مهدي شبانكاره دريس
مالک / مالکان: مهدي شبانكاره دريس

خلاصه اختراع:

ثبت

17مهر1390

اظهارنامه

21اسفند1389

نانو پوشش ژلکت

مخترع / مخترعان: كامران باتواني
مالک / مالکان: كامران باتواني

خلاصه اختراع: نانو پوشش ژلكت تكنولوژي جديدي از ژلكتهاي مورد استفاده در صنايع كامپوزيت سازي مي باشد كه در آن از نانو مواد نانو لوله هاي كربني و نانو پودر رس استفاده شده است. با استفاده از اين نانو مواد درون ژلكت توانسته ايم نوعي جديدي از ژلكتها را بسازمي كه به آن ، عنوان نانو پوشش ژلكت را داده ايم ژلكت هايي كه امروزه به عنوان لايه اوليه كامپوزيتهاي زمينه پليمري استفاده مي شود داراي مشكلاتي چون: 1- عدم توانايي مقاومت در برابر حرارت مستقيم 2- عدم توانايي انتقال حرارت 3- مقاومت پايين در برابر سايش مي باشند كه با استفاده از نانو مواد ذكر شده توانسته ايم اين مشكلات را حل كرده و علاوه بر آن چسبندگي رنگ به كامپوزيت را افزايش دهيم.

ثبت

21دی1385

اظهارنامه

20تیر1385

نانو فیلتر غشایی

مخترع / مخترعان:
مالک / مالکان: سيد وحيد احمدي فرمند - امير فتحي - ارسيا خان فكر

خلاصه اختراع: نانو فيلتر غشايي

ثبت

17اردیبهشت1391

اظهارنامه

18بهمن1390

نانو ذرات جهتدار

مخترع / مخترعان: علي ايقان - علي ممتازان - محمد ابراهيم دهدشتي - حجت اله معلميان
مالک / مالکان: حجت اله معلميان - محمد ابراهيم دهدشتي - علي ممتازان - علي ايقان

خلاصه اختراع: سنتز نانو ذرات جهت دار به روش نوين از جمله مشكلات دنياي نانو تجمع نانو ذرات مي باشد كه باعث به كار گرفته نشدن برخي از خواص مواد وهمچنين كاهش كيفيت مواد مي شود. در اين طرح با تغييراتي در روش الكترواسپينينگ و به كار بردن ميدان مغناطيسي ابتدا نانو ذرات مورد نياز سنتز شده و با افزودن به پيش ماده پليمري در روش الكترواسپينينگ و با قرار دادن آن در ميدان همزمان الكتريكي و مغناطيسي در جهت خاصته شده مي توانيم نانو ذرات جهت دار را سنتز كنيم و پس از آن با قرار دادن ماده سنتز شده در كوره و كلسينه كردن آن نانو ذرات جهت دار به دست مي آيد كه به عنوان ماده خام در صنايع مي تواند كاربرد داشته باشد. در اين پروژه نانو ذرات اكسيد آهن بر روي نانو الياف روي ساخته شده است كه مي تواند در صنايع پزشكي، دارويي، نساجي و پوششي كاربرد داشته باشد در ضمن به جاي اين مواد هر ماده رساناي ديگري مي تواند قرار گيرد. اميد است گامي بلند جهت توسعه كشور

nofan بازدید : 56 پنجشنبه 31 فروردین 1402 نظرات (0)

طبقه بندی بیم المللی اختراع

به منظور جستجوی دقیق تر اطلاعات اختراع و استفاده از این اطلاعات در تولید آمار و دیگر دلایل، کشورها روشهایی را برای طبقه بندی اختراعات طراحی کردند. یکی از این روش ها از طرف سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO یا وایپو ارائه شده است که International Patent Classification یا IPC نام دارد. با توجه به عضویت ایران در موافقت نامه استراسبورگ که مربوط به همین موضوع میباشد، اداره ثبت اختراعات ایران نیز اختراعات ثبت شده در این اداره را با همین روش طبقه بندی می کند.

 

هشت بخش عمده موافقتنامه استراسبورگ

این بخش ها که دارای حدود 70 هزار زیر مجموعه می باشند عبارتند از:

A. نیازهای بشری شامل: کشاورزی، مواد غذایی، کالاهای خانگی یا شخصی، بهداشت و سرگرمی؛

B. عملیات اجرایی، حمل و نقل شامل: کشتیرانی، ترابری و دیگر موارد؛

C. شیمی و متالوژی؛

D. منسوجات و کاغذ؛

E. سازه های ثابت؛

F. مهندسی مکانیک، روشنایی، گرمایش، جنگ افزارها، انفجار؛

G. فیزیک؛

H. برق

 

استفاده از این طبقه بندی ها در جستجوی اختراعات به کاربران کمک میکند، فارغ از نام انتخاب شده برای اختراع، بتوانند همه اختراعات ثبت شده در مورد یک موضوع مشخص را جستجو کنند. هر کد طبقه بندی از شش بخش زیر تشکیل شده است:

  1. بخش
  2. زیربخش
  3. طبقه
  4. طبقه فرعی
  5. گروه اصلی
  6. گروه فرعی

جزییات طبقه های IPC را می توانید در لینک طبقه بندی های IPC اختراعات مشاهده نمایید.

nofan بازدید : 56 یکشنبه 27 فروردین 1402 نظرات (0)

جستجوی دقیق‌تر و پیشرفته علائم تجاری در پایگاه جستجو و تحلیل دارایی فکری دارکوب

جستجوی دقیق‌تر و پیشرفته علائم تجاری در پایگاه جستجو و تحلیل دارایی فکری دارکوب

همه ما روزانه به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه با علائم تجاری گوناگونی سروکار داریم؛ از خرید محصولات و کالاها گرفته تا استفاده از خدمات مختلف. تصمیم‌های خرید ما تحت‌تاثیر علائم تجاری و اعتباری است که این کسب‌وکارها ارائه داده و از خود به جای گذاشته‌اند. چنانچه این کسب‌وکارها بتوانند رضایت مشتریان را جلب کنند، برند و نام تجاری خود را در اذهان آن‌ها ثبت کرده و مشتریان نیز متقابلا به آن‌ها وفادار خواهند ماند. از آنجایی که علائم تجاری، کالاها و محصولات یک شرکت خاص را مشخص کرده و آن‌ها را از محصولات سایر رقبا متمایز می‌سازد، محافظت از آن‌ها در برابر سوء استفاده توسط سایرین، با ثبت آن‌ها در نظام‌های مالکیت فکری امری ضروری است.

جهت ثبت علامت تجاری و استفاده از حق انحصاری آن، در ابتدا باید از عدم ثبت علامت یا عبارت مورد نظر توسط دیگران اطمینان حاصل کرد. به این منظور می‌توان به سایت اداره ثبت علائم تجاری هر کشور مراجعه نموده، عبارت مورد نظر را جستجو کرد و نتایج را مورد بررسی قرار داد. از آنجایی که از نظر قوانین علامت تجاری، درخواست ثبت عبارتی مشابه عبارت ثبت شده پیشین مورد تایید و پذیرش قرار نخواهد گرفت، جستجوی علائم موردنظر به میزان دلخواه و به صورت پیشرفته جهت یافتن تشابهات احتمالی اهمیت پیدا خواهد کرد.

موسسه دانش بنیان نوفن حامی البرز، پس از تجربه موفق‌آمیز موتور جستجوی اختراعات خود، اکنون امکان جستجو پیشرفته در علائم تجاری ثبت شده در ایران را در پایگاه دارایی فکری دارکوب فراهم کرده است. این سامانه که پیش از این امکان جستجو پیشرفته اختراعات را نیز به کاربران ارائه داده بود، اکنون با ظاهری جدید برای کاربران علاقمند به جستجو علائم تجاری نیز قابل استفاده است.

  

  در خصوص مشابهت‌یابی در عبارات نیز این پایگاه امکان جستجو در 4 حالت، "عین عبارت"، "خیلی مشابه"، "کمی مشابه" و "کمترین تشابه" را به کاربر ارائه می‌دهد. برای مثال اگر عبارت مورد نظر کاربر کلمه "نوفن" باشد، در حالت "عین عبارت" فقط علامت‌هایی که دقیقا عین کلمه در آن‌ها موجود است، در نتایج نمایش داده خواهند شد. در حالت "خیلی مشابه" کلمات با پیشوند و پسوند مانند مینوفن نیز شناسایی می‌شوند. در حالت "کمی مشابه" کلماتی با اختلاف یک حرف در عبارت مورد نظر دیده می‌شوند؛ مانند "نوژن" یا "نوافن" که با توجه به تشابه بسیار امکان رد شدن درخواست توسط کارشناس وجود دارد. در حالت "کمترین تشابه" که نتایج بسیار زیادی به کاربر نمایش داده می‌شود کلمات با اختلاف دو حرف نیز دیده می‌شوند؛ مانند NOFET.

لازم به ذکر است که تمام موارد اشاره شده در صورتی موجب عدم تایید خواهد شد که هر دو عبارت در یک موضوع فعالیت درخواست شده باشد. در بیشتر موارد اگر موضوع فعالیت متفاوت باشد، ایرادی در ثبت عین عبارت نیز وجود ندارد. با توجه به توضیحات ذکر شده، این جستجوگر پیشرفته می‌تواند از ارائه اظهارنامه‌های تکراری توسط متقاضیان جلوگیری کرده و احتمال ثبت علامت تجاری درخواست شده را افزایش دهد. علاوه بر این، در صرف زمان و هزینه نیز صرفه جویی به عمل خواهد آمد.

 

متقاضیان و علاقه‌مندان به استفاده از این خدمت می‌توانند به وب‌سایت دارکوب به نشانی https://darkob.co.ir مراجعه کرده و از خدمات آن استفاده نمایند.

تعداد صفحات : 6

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 52
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 7
  • بازدید ماه : 317
  • بازدید سال : 1,999
  • بازدید کلی : 8,290